Парламентът отново прие законопроект срещу бурките и радикалния ислям. Той бе предложен

...
Парламентът отново прие законопроект срещу бурките и радикалния ислям. Той бе предложен
Коментари Харесай

Шест години затвор и 20 000 лева глоба, ако платиш на малолетна да носи бурка

Парламентът отново прие законопроект против бурките и радикалния ислям. Той бе препоръчан от „ Обединените патриоти ” (ОП). Същият закон бе утвърден на първо четене и от 43-ото Народно заседание. Поради прекратяването на мандата му обаче не се стигна до дефинитивно гласоподаване. Затова в този момент Оперативна програма още веднъж прокараха предлагането си.
То мина след сериозен спор, в който спориха националистите, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, написа Флагман.бг.

Според единия от текстовете – „ който посредством потреблението на опасност, принуждение, насила, публично състояние или власт, или чрез заричане за предоставяне или предоставяне на полза, принуди или склони другиго заради пола му по друга причина, да носи облекло, прикриващо отчасти или скриващо напълно лицето се санкционира с отнемане от независимост от една до четири години и с санкция от 5000 до 10 000 лв., както и с публично неодобрение ”.

Ако принудата касае повече лица, наказването става затвор от две до шест години.
А в случай че засегнатото лице е малолетно, тогава глобата е отнемане от независимост от три до шест години и санкция от 10 000 до 20 000 лв..

Други разпореждания в законопроекта внасят определение за понятието „ коренен ислям ” и регламентират, че той е закононарушение.
Макар че Българска социалистическа партия бяха „ въздържал се ”, те помогнаха законът да мине на първо четене. Причината е, че те осигуриха кворума, откакто Движение за права и свободи желаеха поименно броене.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР